International Federation of Medical Students’ Associations (IFMSA) – The Netherlands

IFMSA is opgericht in 1951 in Kopenhagen in een naoorlogse golf van vriendschap onder internationale geneeskundestudenten. De organisatie is uitgegroeid tot een vereniging die meer dan 900.000 medische studenten uit meer dan 100 landen op alle continenten vertegenwoordigt. IFMSA is verbonden aan de Verenigde Naties als een non-politieke en non-profit organisatie en wordt sinds 1969 erkend door de World Health Organisation als het officiële internationale forum voor medische studenten.

Sinds 1951 bestaat IFMSA als forum om ideeën en expertise uit te wisselen tussen medische studenten over onderwerpen als volksgezondheid, medisch onderwijs, reproductieve gezondheid en mensenrechten. IFMSA stelt zich ten doel de geneeskundestudenten over de hele wereld te dienen door het promoten en mogelijk maken van internationale samenwerking. IFMSA biedt professionele trainingen en streeft ernaar bij te dragen aan de ontwikkeling van cultureel bewuste en sociaal verantwoordelijke artsen.

Meer info: www.ifmsa.org

IFMSA – The Netherlands is het Nederlandse lid van IFMSA. Tevens is IFMSA-NL onderdeel van het netwerk van de European Medical Students’ Association (EMSA). EMSA streeft naar de integratie van Europese studenten en richt zich hiervoor op onderwerpen binnen Medical Sciences, Ethics en Education. 

Meer info: www.emsa-europe.org

Via IFMSA-NL zetten ongeveer 350 Nederlandse medische studenten zich actief in voor global health. IFMSA-NL is onderverdeeld in verschillende werkgroepen die zich elk met een bepaald aspect van de gezondheid bezighouden. Trainingen worden georganiseerd door een groep ervaren leden van de vereniging. Een van deze werkgroepen is de werkgroep “Vluchtelingen en Mensenrechten“, waar het project ‘Target X NL’ deel van uitmaakt.

Meer info: www.ifmsa.nl