Europees studentencongres dit jaar in Amsterdam!

 

Ongeveer eens per jaar wordt voor en door Europese IPPNW-studenten een conferentie georganiseerd. Dit jaar zal alweer de negentiende editie plaatsvinden en wel in ons eigen lage landje. De conferentie zal zijn van donderdagavond 27 november tot en met zondag 30 november 2008. De titel en het overkoepelende thema is  ‘Target Earth’.

 

Op  donderdagavond organiseren we een grootse openingsavond met aansluitend een feest. Op de drie dagen van de conferentie zullen we een groot deel van de gevaren behandelen die onze aarde bedreigen: ‘Kernwapens en Terrorisme’ op de vrijdag, ‘Small arms’ op de zaterdag en op de laatste dag ‘Klimaat’. Hiervoor zullen in de ochtend plenaire sessies zijn met inspirerende en deskundige sprekers, en in de middag workshops en lezingen ter verdieping. De tweede dag van de conferentie (29 november) zal extra speciaal zijn omdat we hier ook studenten en specialisten uit andere vakgebieden uit zullen nodigen om met ons te praten over onderwerpen als ‘small arms’ en ons zo een heel andere kijk op het onderwerp bieden. Dit zullen onder andere rechten-, filosofie- en antropologiestudenten zijn. En natuurlijk kunnen wij als geneeskundestudenten hen ook een andere kant van de zaak laten zien.  Als spectaculaire afsluiting is er verder een Target XXL met alle 130 deelnemers, op een druk punt in Amsterdam. We verwachten hiermee heel veel aandacht voor de zaak te krijgen van de pers en het Nederlandse publiek waar we mee spreken. Natuurlijk konden we het ook niet laten om eind november een fietstocht te organiseren van Volkel naar Amsterdam; alleen voor de echte bikkels! Gelukkig zal er in deze periode genoeg warme chocolademelk met pepernoten zijn om ons tussendoor op te warmen. En  ’s avonds kunnen we met een glimlach op ons gezicht ons bedje in kruipen omdat we die dag weer zoveel mensen hebben bereikt met onze boodschap: een gezonde en veilige wereld. Deze mensen bereiken we door een aantal Targets te doen in verschillende plaatsen en met T-shirts met pakkende teksten rond te fietsen. En natuurlijk de pers overal bij uit te nodigen.

 

En dan de locatie… we zullen slapen, praten en eten in het splinternieuwe Stay Okay-hostel in Amsterdam-Zeeburg. We hebben daar alles wat we nodig hebben en meer, en ze hebben pas geleden het Europese eco-label ontvangen. Dit houdt in dat we dus niet bang hoeven te zijn onze wereld te verpesten met broeikasgassen terwijl we zitten te kletsen over hoe we diezelfde wereld kunnen redden. We hebben al veel ontzettend interessante sprekers weten te strikken en ik weet zeker dat dit een ontzettend leuke, leerzame en nuttige bijeenkomst zal zijn! In de volgende nieuwsbrief zal nog een update volgen van alle nieuwe dingen die we hebben weten te regelen in de tussentijd. Tot die tijd, hou goed onze website in de gaten: http://ippnw08.wordpress.com. Hierop kunt u nu al veel extra informatie en een programma-overzicht vinden en bovendien zullen hier de komende tijd veel interessante nieuwtjes op verschijnen.

Natuurlijk bent u als trouw NVMP-lid enthousiast geraakt na het lezen van deze introductie op een geweldige studentenmeeting. Wij zouden u daarom graag de mogelijkheid willen geven een (symbolische) Europese student financieel te steunen en zo de kans te geven om deel te nemen. Dit kan door een bedrag naar keuze te storten op Post-bankrekening 9311729, t.n.v. NVMP inzake studentencongres, Utrecht.  Op deze manier kunnen wij alle studenten uit Europa een kans geven mee te denken en creëren we de nieuwe generatie gedreven IPPNW-artsen! Als u op de hoogte gehouden wilt worden van de vorderingen of vragen hebt, stuur dan een mailtje naar:

ippnw.nl.08@gmail.com